top of page

Ungdomsutbytet blogg

Långt inlägg, många bilder - Alex

Vilken bra idé att laga en blogg så ni förhoppningsvis äntligen kan se lite bilder från vad jag håller på med! Först så kör vi en snabb liten åtrkoppling om vad jag hållit på med nu när jag redan varit här i sju månader. MIn första familjen hade en farm så jag fick hjälpa till lite med fåren och korna. Familj nummer två bodde mitt i stan och min värdpappa hade sin buss så jag kom med några gånger när han tog barn på läger etc. Familj nummer tre som också är min nuvarande familj bor i en liten stad just utanför Portland, de bjöd med mig på resa till Phillip Island, Melborune samt Gold Coast.

Den här bilden är tagen en riktigt fin morgon hos min första värdfamilj. Det där var min unsikt ifrån sovrumsfönstret. Så underbart.

Min värdbror och hans hundvalp när de precis skaffade honom några veckor efter att jag flyttade in.

Min värdbror och jag på stranden en vinterdag. Vi kastade skum och sprang från vågorna den dagen.

Den enda gången jag suttit på en häst sen jag kom hit. Hästen, som är en fjording (för er som inte vet kommer fjordingar från Norge), tillhör min councillors familje vän.

Den här bilden föreställer min fösta värdfamilj och jag tillsammans med min värdbrors kompis. Vi for till en grotta, Princess Margaret Rose Cave i South Australia, riktigt coolt!

Min Rotary klubb hade ett så kallat "friendship exchange" med några amerikaner, eftersom min dåvarande värdpappa är rotarian och körde bussen så fick jag komma med. Här står jag i stranden nära lake Yambuk.

Här är andra gången vi alla utbyteselver i detta distrikt träffades i grannstaden Warrnambool för en weekend med alla ungdomar från detta distrikt som precis skulle flygas ut till sina länder! Tjejen till vänster på bilden är Sofia från Brasilien och tjejen till höger är Tiffany från Taiwan. Visst märks det på hudfärgen vem som kommer från kallast klimat?

Min förra värdpappa som var busschaffis tog några femmor och sexor på en tur längs The Great Ocean Road och jag hade sån tur som fick komma med! Så vackert!

Detta är samma hund som i bilden på början på inlägget. Han växer så mycket! Så vänlig hund.

Här är den enorma traktorn jag har snackat om! Mannen på bilden är min värd farfar. Jag hjälpte honom att ploga lite. David som han heter har största farmen här omkring, och även största traktorn. Inte nog med att han har en enorm traktor utan han har tre såna stora... Jätte häftigt! Nånting jag inte riktigt tänkte på när jag for var att jag också skulle få extra morföräldrar och farföräldrar och inte bara extra mammor, pappor och syskon.

Här är en bild på mig och en så kallad sugar glider. Den tillhör min nuvarande värd mormor. Så söt! De kan jämföras med flygekorrar.

I Australien firade vi jul med såna hära kronor på huvet. Man hade en varsin smällkaramell som det fanns en leksak, en vits och en krom´na i varje. Hela stora familjen satt med såna kronor på. På bilden är min första värdbror eftersom jag spenderade jul med min första värdfamilj.

Min nuvarande värdfamilj tog mig till Phillip Island där vi kollade på en så kallad pingvin parad. Pingvinerna kom hem efter en lång dag av fiskande. De är ju så himla söta.

I Melborune åkte vi till ArtVo vilket var ett ställe där an tog bilder med dessa målningar så de såg ut som att man var i dem. Vissa var fruktansvärt coola!

På ArtVo med mina värdsyskon James och Megan. Förra året var James på utbyte till Danmark.

En bild på mig och de andra utbyteseleverna i distriktet när vi åkte på Mini Safari. Bilden är tagen i Mt Gambier.

Jag och ungerfär hälften av utbyteseleverna när vi åkte ut med båt och kollade på sälar. JAg tror vi såg över 100 sälar bara på en timme. För övrigt var det där en jättefin dag på minisafarin då surfning också stog på shemat.

Jag och min franska vän Julia när vi poserar med en hummer.

En till bild från mini safarin då vi var i Portland.

Har ännu inte lagt bilderna från Queensland in i datorn så de får ni en annan gång. Hoppas allt är bra med er! fråga gärna frågor om det är nåt ni undrar! JAg är så lycklig här vilket säkert också syns på mitt leende på de flesta bilderna.

taack och hej!

Senaste inlägg
 
 
bottom of page