top of page

Går du i gymnasiet? Då kan du vara nästa som får möjligheten att uppleva världen.

Varje år har åländska ungdomar möjlighet att resa utomlands för ett år. Mariehamns Rotaryklubb arrangerar utomlandsvistelsen i samarbete med det internationella nätverket inom Rotary. Vi tar samtidigt emot en person från något annat land som i sin tur får möjligheten att bo ett år på Åland. Såväl den som åker utomlands och den som kommer till Åland bor tryggt hemma hos olika värdfamiljer, går i lokal skola och träffar nya vänner lokalt.

 

Vill du veta mer om utbyteselevsprogrammet eller vill ni ställa upp som värdfamilj? Ta del av vårt informationsblad, läs mer på ryefinland.com och kontakta Hannes Byskata, hbyskata(at)gmail.com, 0505598968.

 

Vi tar emot intresseanmälningar under augusti - september. Skicka oss din intresseanmälan i form av ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill bli vår utbyteselev. Det är viktigt att din familj understöder detta, så vi ber att målsman undertecknar/cc:as din anmälan.

Amira Scotts blogg

 

Läs vår utbytesstudent Amira Scotts blogg om ett år i Frankrike 2022-2023 här

Villes blogg

 

Läs vår tidigare utbytesstudent Villes blogg här

Malin Saine som var i Argentina under 2012-2013, bloggade under hela sin vistelse och delar här med sig av sina reflektioner nu när hon kommit hem igen:

 

"Jag fick ju reda på det här med rotarys utbytesår genom ett mejl som skolan skickade ut, och direkt när jag läste det så tänkte jag att det var något jag ville vara med om. Så jag ansökte. Jag kommer ihåg att det var många delmoment innan den slutgiltiga personen var vald, och när jag läste att det var jag blev jag överlycklig och skräckslagen på samma gång.

 

Förberedelserna började och det kändes som att dagen då jag skulle åka aldrig skulle komma, men det gjorde den. Och det var den mest nervösa dagen i mitt liv.

 

Men mitt år i Argentina är en av dom bästa sakerna som hänt i mitt liv och jag är så glad att jag fick chansen till att åka på utbytet. Tiden borta var väldigt spännande, och lärorik. I början när allting var nytt kändes minsta lilla roligt och det fanns inte mycket tid till att tänka på alla här hemma och sakna dom. Saknaden kom snarare efter några månader, och var mer en påminnelse om vad man missade här hemma, men det var inte så mycket mer med det. Hade aldrig någon riktigt hemsk hemlängtan men vid vissa tillfällen önskade man att man kunde vara både hemma och i Argentina för att inte missa något. Det är svårt att beskriva hur underbart det är att vara på utbyte och hur spännande/läskigt/roligt/underbart alla upplevelser är. Alla känslor förstärks.

 

Och jag tar verkligen med mig alla erfarenheter vidare i livet, både bra och dåliga. Jag lärde mig så himla mycket under mitt år borta och det har nog delvis format mig som person.

 

Och jag skulle verkligen rekommendera alla som får chansen att ta den! Gör det! Alla som gör det kommer att tacka sig själva i framtiden.

 

Mvh,

Malin Saine"

Utbyteselev Malin Saine berättar

ROTARY INTERNATIONAL
 
 
T2324EN_Horizontal_RGB.png
Rotary peace.jpg
bottom of page